miercuri, 25 noiembrie 2009

Eu cu cine votez la turul II ? Lamaia si Piatra albastra

Motto: "Aveti incredere in noi, ca stim ce facem"

Si mai luati si o lamaie inainte de a citi aceasta postare.

Nu suntem un partid perfect, departe de noi acest gand. Avem baronii nostri locali [ vezi postarea de mai jos ], avem personajele noastre controversate, antipatizate si avem si noi istoria noastra. Dar mai avem ceva. O mostenire de peste 135 de ani de liberalism, mergem vara la Vila Florica sa vizitam Casa Bratienilor si nu facem asta pusi de cineva, ci pentru ca avem noi constiinta unui trecut mare si glorios. Cam cum viseaza Traian Basescu si clica lui sa aiba.
Si avem o obligatie: sa fim consecventi. Sa nu spunem 5 ani ca Traian Basescu este un dictator, un pericol la adresa democratiei romanesti si acum sa consideram ca Mircea Geoana si ai sai PSDisti sunt brusc mai rai, mai periculosi. Nu sunt. Cu PSD-ul povestea este simpla: au trecut si descendenta comunista, sunt plini de Vanghelie, Iliescu, Hrebengiuc si Nastase, au un aparat de partid mare si raspandit mai ales la tara ... dar sunt previzibili si lenti, imposibil sa ne mai surprinda cu ceva acum, in Romania lui 2009. Traian Basescu este un vizionar. Vede o Romanie mare si portocalie, cu multi Boc mici in toata tara, cu Elene Udrea in fiecare port, pardon, oras.
Viseaza impozite forfetare, asfaltari in parcuri in loc de flori si bannere cu chelii si pe luna si pe Marte si pe soare .... ca de aici se vede galben si trebuie facut portocaliu.

Imi permit o paranteza ... cand eram mic ascultam o piese de teatru inregistrata pe vinil, se numea "Piatra albastra". Era vorba de un imparat care hotaraste sa interzica in imparatia lui culoarea albastra. Ochii albastri sunt astupati, apele sunt secate, hainele arse, casele revopsite ... dar imparatul moare in final pentru ca nu poate astupa cerul albastru.

Traiane, cerul tau albastru suntem noi.

Luati o lamaie, dragi prieteni si votati Mircea Geoana.

Va asigur ca un Mircea Geoana presedinte va avea in noi, liberalii, un partener incomod, mereu vigilent in a pazi aceasta democratie si aceasta tara. Si de nu i-o placea lui Geoana, putem oricand sa semnam un parteneriat cu PDL si sa facem o alta guvernare.

Pericolul vine din viziunea desantata si dictatoriala a lui Traian Basescu. Acest om nu doreste parlament, guvern, partide, libertate. dar daca peste 2-3 ani presedintele Traian Basescu hotaraste ca nu ne mai vrea nici pe noi in tara asta ?

Hai ... cu lamaia la votare. Sa nu ni se faca rau.

PS: Ca sa nu mai zic ca Traian Basescu viseaza la alegeri anticipate. Va respinge propunerea Klaus Johannis si va forta alegerile. Va veni pe un val de popularitate si va face din Romania o mare si frumoasa portocala. Asta ne dorim ?

Niciun comentariu: